Familjen Hellström

Familjen Hellströms tankar kring utbytesåret

Max Hellström åkte till soliga Kalifornien för att spela golf och studera på en amerikansk High School, här kommer hela familjens tankar kring året i USA.

Mamma Sofie & pappa Anders

Max har verkligen utvecklats som person. Han har tagit tag och hanterat mycket pratiskt själv till exempel en ny familj. Han kom hem och berättade att han haft sin bästa tid i livet detta år. Men att han samtidigt var nöjd med att vara hemma, ”För jag fick göra allt jag ville göra!” Samt att han fick möjlighet att lägga mer tid än någonsin på sin stora passion – golf!

Valet av organisation var viktig, att organisationen hjälpte till med urval av skola som passar alla grundkrav för idrottandet.

Max fick chansen att lära sig en ny kultur, ett nytt språk och han mognat väldigt mycket under året som gic

Familjen Hellström

Max

Golfen var min högsta prioritet för året. Det var den som styrde mitt val av skola. Golflaget hade tappat sin stora stjärna till College men var som helhet ändå bättre. Jag fick bra träning och möjlighet att träna på fantastiska banor man inte ser i Sverige. Jag kunde också få träna utan kostnad på flera privata klubbar trots extrema avgifter på grund av att jag var svensk. Hela året var väldigt utvecklade för min golf!

Mycket av fritiden och nästan all tid gick till golf även när det inte var skolsäsong. Hittade också många kompisar och gjorde flera roliga saker och utflykter. Jag reste en del med familjen i sydvästra USA, såg bland annat collegeidrott.

Jag gick på en katolsk High School i Kalifornien. Jag var först lite tveksam till en katolsk skola. Men märkte sen att det inte var så farligt. Ovant med skoluniform dock. Mycket bra lärare och bra undervisning. Lite töntigt med alla regler och kvarsittning (jag fick till exempel kvarsittning för fel färg på skorna!)

Min första värdfamilj var inget bra. Så jag fick byta familj. Den familjen var kanon, ställde upp, skjutsade och var jättetrevliga.