Hanna Grevelius

Hannas år i USA ledde till College!

Hanna Grevelius tänkte åka till USA för ett utbytesår på High School men blev kvar i två år och har nu gått vidare till College. Läs hennes egna ord om åren på en Boarding School i Georgia.

Varför ville du åka till USA?

Jag hade länge varit osäker när det gällde att prata eller skriva engelska. Efter att ha rest till USA med min familj ett flertal gånger visste jag att jag ville dit under en längre tid än bara en semester. Som golfspelare ville jag också passa på att fokusera på golfen ett år, och vad är då bättre än södra USA där det finns gott om både sol och värme?

Berätta gärna lite om dina upplevelser i USA, dina framgångar och skillnaden mellan USA och Sverige. 

-Skolan:

Jag gick på en väldigt bra privatskola i Rome, Georgia. Skolan har höga krav på alla elever men lärare är alltid tillgängliga när man behöver hjälp. Akademiska nivån är väldigt hög och 100 % av eleverna blir antagna till universitet efter studenten. Ett vanligt schema innehöll 6 ämnen, då man har varje ämne 50 minuter per dag, en håltimme och en lunch (båda 50 minuter). Skoldagen började 8.20 och slutade strax efter 3.

-Idrotten:

kolan var både boarding- och day school, men själv bodde jag i skolans dorms. Skolan har tre flickdorms och tre pojkdorms med ca 30 elever i varje hus. Alla har en roommate, något som jag var lite orolig över men som fungerade bra. Tillsammans med människor från 40 olika länder och 20 olika stater lär man sig mycket om andra delar av världen och får en bättre världsbild samt perspektiv på världen och livet.

-Fritiden:

Rome är en liten stad, men trots det hittade vi alltid på saker. Skolan har bussar, ”Dar busses”, som går till olika ställen så som bion, olika restauranger, Starbucks, Walmart, Riverbend (ett litet shoppingställe), church och ibland hela vägen till Atlanta för shopping, äventyrsparker eller andra utflykter.

Hur har du förändrats som person och idrottare? Vilka erfarenheter tar du med dig tillbaka?

Planen var ett år i USA men jag blev faktiskt kvar i två år och tog i maj 2014 min examen på High School. Jag trivdes så bra att jag ville stanna ett extra år. Det var extremt lärorikt och utvecklande. Engelskan blev betydligt bättre, jag blev säkrare i mig själv, jag fick leva ett liv helt olikt från det jag var van vid och jag har nu vänner över hela världen

Varför ska man åka utomlands?

Jag skulle istället vilja fråga: varför inte? Självklart var jag nervös när jag skulle åka, men majoriteten av alla som åker har de bästa året i deras liv, och oavsett om det toppar alla andra år du levt, så kommer det garanterat att vara det mest utvecklande året du någonsin har varit med om. Det handlar om 10 månader av ditt liv, som kommer ge dig mer än man någonsin kan tro att 10 månader kan ge en. Det ser även bra ut på ditt CV och vem vill inte bli lite mer bekväm i det engelska språket nu när det mesta presenteras på engelska.

Vad gör du idag och vilka är dina framtidsplaner?

Idag spelar jag golf för University of Tampa, samtidigt som jag tar en major i International Business & Management och en minor i Entrepreneurship. Denna termin, hösten 2014, är min första termin här och än så länge trivs jag jättebra här i ”the Sunshine State” (Florida). Som det ser ut nu är planen att spela golf här och plugga i fyra år och sedan ta min master antingen i USA eller hemma i Sverige.

Slutligen vill vi tacka Hanna och tipsa alla om hennes blogg:

http://hannagrevelius.devote.se/