Junior Hockey i USA

I Nordamerika är spelare a-juniorer ett år längre än i Sverige. Det betyder att du som spelare kan åka över och spela hockey direkt efter gymnasiet eller efter att du spelat färdigt j20 i Sverige.

Om Go to the US

Junior Hockey i USA

Det typiska för de nordamerikanska juniorligorna är att man spelar mycket matcher och på det sättet utvecklar spelarna. Tempot i matcherna är högt och intensivt från match till match. Saker händer snabbare på plan än i Europa och matcherna spelas verkligen för fullt från början till slut. Det är det intensiva spelet som gör juniorhockeyn i Nordamerika så speciell. Man gör allt för sitt lag. Vinnarkulturen kan man som spelare enbart lära sig genom att uppleva den live, Nordamerika har optimala förutsättningar för detta.

Genom att åka iväg kommer du att utvecklas som spelare på många olika delområden. Du som Europeisk spelare har under säsongen chansen att utveckla din spelstil i den snabba, tuffare och mer fysiska Nordamerikanska miljön. Du kommer garanterat att utvecklas till en mer mångsidig hockeyspelare. En spelare som har både den europeiska skickligheten och den nordamerikanska tuffheten. Att bemästra båda speltyperna kommer att göra dig till en bättre hockeyspelare. Det kommer definitivt att ta dig ett steg närmare dina framtida drömmar.

När du spelar juniorhockey i Nordamerika öppnar du nya fönster för framtiden då ligorna är de mest scoutade i världen. Allt från collegescouter, amatörscouter till professionella scouter bevakar de olika ligorna. Universitetsscouterna ser väldigt få matcher i Europa och NHL-scouterna kartlägger matcherna i Europa mycket mindre än i Nordamerika. Det kan öppnas nya dörrar för dig i din karriär som du inte visste fanns. Allt är möjligt i Nordamerika!

I vissa ligor är publiksiffrorna flera tusen per match och stämningen är otrolig. Även detta är en unik erfarenhet för en juniorspelare i din ålder.

Utanför hockeyn har du en möjlighet att lära dig ett nytt språk och uppleva en ny kultur.

01

Try Out

Om du vill spela hockey i någon av de bästa ligorna i USA Tier 1 (USHL) eller Tier 2 (NAHL och NCDC) så måste du oftast åka på en Try Out för att spela dig till en plats i laget. Vi ordnar en inbjudan åt dig till en Try Out under sommaren, där du själv kan avgöra ditt öde genom att prestera på topp och bevisa att du förtjänar en plats i laget.

USHL, NAHL och NCDC är några av världens tuffaste juniorligor. Därför kräver lagen att få chansen att testa alla potentiella spelare under sommaren för att göra rätt val. Det är mycket viktigt att veta vad tränarna och lagen planerar inför säsongen. Det är inte vettigt att åka till ett lag där spelaren inte tar en plats eller har en chans att få ordentligt med speltid.

02

Direktplats

Under Tier 1 och 2 finns många olika ligor och lag. Exempel på ligor i Tier 3 är; USPHL, WSHL, EHL, Norpac, och MnJHL.  Det finns således många utmanande lag tillgängliga. Det är viktigt för varje individuell deltagare i vårt program att komma till en miljö på passande nivå där denne kan utvecklas samt synas så mycket som möjligt. I samtliga ligor kommer du att spela ett stort antal matcher. Varje spelare måste förtjäna sin plats i laget denne kommer till, detta baseras oftast på prestationer både på och utanför banan.