Tre Elever 2014

Här kan ni läsa om tre av våra tidigare elever.

Alexander – Amerikansk Fotboll, Utah

Det går jättebra här i Utah. Min upplevelse har varit kanonbra hittills, känner att engelskan går flytande nu, så bra att jag håller på att glömma svenskan. Jag var tvungen att läsa om några ämnen innan skolan startade. Det gick fint!, fick A i matte, B i engelska och spanska.

Just nu, så har jag det fullt upp med träningar och matcher, spelar nämligen både Varsity och Junior Varsity, alltså har jag två matcher i veckan. Det är kul! Blir lite tufft då man måste plugga på helgerna men man vänjer sig.

Fick en underbar start här då jag åkte på en campingtur med min värdfamilj Holt. Var första gång jag kampade och vi var borta fyra dagar under sommarlovet. Jag fick åka ATV(fyrhjuling) och åka kanot. Vi fiskade under dem dagarna också fast fångade absolut inget 😄. Det var hur kul som helst.

Har haft det bra med alla internationella studenter, alla känner mig och tycker att jag är den coolaste killen i skolan (tror jag). Ibland kan det vara lite jobbig eftersom att man saknar Sverige lite, men mina vänner här är helt otroligt stötande. Lär mig mer och mer varje dag! Folket här är hur sköna som helst.

Alexander – Amerikansk Fotboll, Utah
Alice

Alice – Alpint, Maine

Jag har det bra här. Jag har inte haft lika mycket hemlängtan som jag trodde, antagligen eftersom det har varit en hektisk första tid. Första dagarna var lite jobbiga eftersom jag inte kände någon men jag har nu hittat vänner några från USA och några från andra delar av världen. Under de första dagarna var vi på en junior trip vilket var roligt för det var under den resan man började att lära känna folk. Efter resan började skolan.

Vi får mycket mer läxor här, i Sverige var det mer ditt ansvar att att plugga för att inte hamna efter. Här får man läxa i varje ämne nästan varje dag. Mina klasser funkar bra men amerikans litteratur är lite svår, mycket att läsa på engelska men jag antar att det blir bättre.

Jag är med i cross country laget under hösten här vilket har varit jätteroligt. Vi har haft roliga, varierade träningar och vi hade vårat först race i lördags vilket var väldigt roligt.

Annars så tycker jag att de flesta amerikaner är mer hjälpsamma och sociala än svenskar. Maten är annorlunda, framförallt frukosten, vi får muffins och massa andra söta saker till frukost.

Jacob – Rugby, Ontario (Kanada)

Här borta är det full rulle hela tiden, man har knappt någon fritid. Men jag trivs jättebra, har fått många nya kontakter och haft en held del upplevelser. Skolan är jättebra alla är trevliga och lärarna är engagerade. Det är annorlunda jämfört med Sverige till exempel måste man ha skoluniform och man måste gå i kyrkan varje morgon.

Tyvärr så är rugby säsongen nästa termin, så just nu spelar jag amerikansk fotboll. Det är annorlunda från rugby men det är ganska kul, har hunnit spela två matcher och det har gått hyfsat bra.

Alexander – Amerikansk Fotboll, Utah