Utlandsstudier med idrottsprofil

Utlandsstudier med idrottsprofil

Motsvarigheten till svenskt gymnasium i USA heter High School. I USA finns två olika typer av High Schools; Public (kommunala) och Private (privata). Vi på Go to the US jobbar med privata High Schools i USA eftersom den typen av skolor håller högst standard vad det gäller idrott och studier
Om Go to the US

Utlandsstudier med idrottsprofil

Till skillnad mot Sverige så har High Schools hand om all idrott och man tillhör inte någon klubb. I Amerika är skolidrott en mycket stor del av ungdomars liv. Alla High Schools har egna faciliteter där skolans lag tränar och spelar. Man tränar varje dag i veckan och på helgerna har man tävlingar/matcher mot andra skolor.

Elever och lärare på amerikanska High Schools känner en väldig stolthet för sina skolor. Detta skapar stark gemenskap och en väldigt speciell atmosfär. Detta fenomen brukar kallas ”High School Spirit”. Denna ”vi -anda” hjälper dig som utbytesstudent att anpassa dig till den nya omgivningen och ger dig snabbt nya vänner. Man tar hand om sina egna och är stolt över sin skola.

Den viktigaste delen av denna ”High School Spirit” är när skolan lag spelar matcher. Amerikaner älskar sina skollag. Idrottsevenemangen är stora tillställningar där alla skolans elever deltar. Dessa tillställningar är ofta ”helgdagar” då hela skolan samlas för att heja på sina egna. Ingen annanstans i världen får skolornas idrottsverksamhet så mycket publicitet i media och i stadens sociala liv som i Nordamerika.

När du åker som med Go To The US har du den unika möjligheten att uppleva den här speciella känslan som ”High School Spirit” innebär som en av dem som hejas fram av hela skolan. Istället för att stå vid sidan och heja på kan du faktiskt påverka det som sker!

Många privata skolor erbjuder sina elever möjligheten att bo på skolans internat dvs. på skolans campus. Att bo på skolan är ett enkelt, säkert och smidigt alternativ för dig. Detta är en mycket vanlig boendeform på amerikanska privata High Schools och även på i stort sett alla college.

Du läser några obligatoriska skolämnen; Engelska, Amerikansk historia, Matematik eller Samhällskunskap. Utöver dessa ämnen har du stor valfrihet och kan tillsammans med elevhandledaren lägga upp ett schema som passar just dig!

Privatskolorna ger dig också helt andra möjligheter att fortsätta dina studier på universitet eller college i Nordamerika i framtiden. Skolornas höga undervisningsnivå möjliggör detta och skolorna huvudmålsättning är att förbereda eleverna för framtidens stora utmaningar.

När du åker med oss kan du få stipendier till universitet eller college baserade på antingen studier eller idrott