Utlandsstudier på privatskola

Utlandsstudier på privatskola

Motsvarigheten till svenskt gymnasium i USA heter High School. I USA finns två olika typer av High Schools; Public (kommunala) och Private (privata). Vi på Go to the US jobbar med privata High Schools i USA eftersom den typen av skolor håller en väldigt hög standard. Faktum är att många anser att amerikanska privata High Schools är de bästa skolorna i världen.
Om Go to the US

Det amerikanska skolsystemet anses vara ett av de bästa i världen.

College och universitet i USA har hållit en hög standard under många år och lockat elever från hela världen. College prepartory schools är high school-nivåns (år 8-12) motsvarighet till college och universitet och syftar till att förbereda elever för studier på just universtitet eller college. Prep-schools, som de kallas, är det perfekta valet för dig som vill vara väl förberedd för eftergymnasiala studier. Amerikanska prep schools har ett väldigt gott rykte världen över.

Prep-schools har utmärkta faciliteter och eleverna bor på campus. Här hittar du säkra, vackra miljöer och allt du kan tänkas behöva. Alla skolor har fina grönområden och gott om byggnader att utöva idrott eller andra hobbyaktiviter i. Dina klassrum, ditt ”dorm room” – där du bor – och matsalen ligger alla inom gångavstånd.

Som student på en prep-school är du omgiven av människor som kan stötta dig i dina studier; dina dorm-föräldrar, en handledare och en koordinator som ansvarar för internationella studenter. Det finns ett stort utbud av kurser att läsa och gruppstorleken är aldrig större än 15 studenter. När skoldagen är över finns många aktiviteter man kan delta i. Kanske vill du spela golf eller tennis eller testa typiska amerikanska sporter som baseball eller basket. Om du är mer intresserad av kulturella aktiviteter som musik, skådespeleri eller konst finns även det. Efter middagen träffas du dina skolkamrater i ”Study hall” och ägnar dig åt skolarbete.

På helgerna har skolan förberett olika typer av aktiviteter som eleverna kan ägna sig åt. De arrangerar resor till olika destinationer och du som elev kan välja vart du vill åka. Kanske vill du åka på en hike eller så passar en shoppingresa dig bättre. Det finns alltid mycket att välja mellan – du kommer inte bli uttråkad!

Alla college preparatory schools är privatskolor och erbjuder väldigt bra utbilding. Den stora skillnaden dem emellan är var de ligger. Fundera över vilken miljö som passar dig bäst:

01

New England

På den amerikanska östkusten hittar du de äldsta och mest prestigefyllda skolorna i landet. Städer i närheten är New York och Boston. Skolor i detta område har, precis som namnet antyder, en engelsk känsla och campus påminner mycket om brittiska skolor. Många av landets högst ansedda universitet och college ligger i detta område och har goda relationer med de prep-schools vi erbjuder. De flesta elever som går på college och universitet i New England har börjat vägen dit på en prep school i samma område. I New England finns både stora  och små städer att besöka. Det finns oc kså gott om vintersporter att prova på.

03

The Rocky Mountains

Om du gillar utomhusaktiviteter är detta platsen för dig!  The Rocky Mountains erbjuder en fantastisk miljö med närheten till stora berg och massor av utomhusaktiviteter. Städer som Denver och Salt Lake City finns i närheten.

02

The Sunny States (Kalifornien, Florida och Hawaii)

Under Tier 1 och 2 finns många olika ligor och lag. Exempel på ligor i Tier 3 är; USPHL, WSHL, EHL, Norpac, och MnJHL.  Det finns således många utmanande lag tillgängliga. Det är viktigt för varje individuell deltagare i vårt program att komma till en miljö på passande nivå där denne kan utvecklas samt synas så mycket som möjligt. I samtliga ligor kommer du att spela ett stort antal matcher. Varje spelare måste förtjäna sin plats i laget denne kommer till, detta baseras oftast på prestationer både på och utanför banan.